Direct naar content

Over Vewin Brussel

Gezamenlijk kantoor Vewin en Unie van Waterschappen

Vewin en de Unie van Waterschappen (UvW) hebben een gezamenlijke vertegenwoordiging in Brussel, om de belangen van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en waterschappen bij instellingen van de Europese Unie te behartigen. ​

Jos van den Akker

European Affairs

Jan van der Steen

European Affairs

Luc Kronenberg

European Affairs

Jos van den Akker

European Affairs

Jan van der Steen

European Affairs

Luc Kronenberg

European Affairs

Belang

Omdat water zich niets aantrekt van landsgrenzen vereisen veel vraagstukken een grensoverschrijdende, Europese samenwerking. Daarnaast is het belang van Europese wet- en regelgeving voor de (drink-)watersector in de afgelopen jaren sterk toegenomen en dit zal in de komende jaren alleen nog maar verder toenemen. Europa heeft bevoegdheden en neemt besluiten die directe gevolgen hebben voor de Nederlandse drinkwaterbedrijven op gebieden als milieu, marktwerking en landbouw. De internationale component is een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse praktijk van het (drink)waterbeheer.

Bureau Brussel

Bureau Brussel heeft een antenne-functie: het signaleert relevante ontwikkelingen in Brussel en coördineert de (re)actie hieromtrent. Naast de focus op actieve dossiers, het lobbytraject en contacten met directoraten en politici, zet Bureau Brussel zich in de contacten met de drinkwaterbedrijven zo goed mogelijk te onderhouden.
Omdat Nederland slechts één van de 27 lidstaten van de EU is, en daarbij een klein land, zoekt Bureau Brussel regelmatig naar coalities met anderen. Soms zijn dit andere (Nederlandse) organisaties, zoals bijvoorbeeld het Huis van de Nederlandse Provincies, VNO-NCW of internationale organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds. Ook vindt er een intensieve samenwerking plaats met collega-waterbedrijven uit andere lidstaten.

Jan van der Steen

European Affairs

Jos van den Akker

European Affairs

Luc Kronenberg

European Affairs

Vewin vertegenwoordigt deze waterbedrijven:

01 10

Alexander van den Honert

Stuurgroepsecretaris Doelmatigheid, Transparantie & Waterketen

honert@vewin.nl

070 349 08 55

Contact

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
*Verplicht veld

Abonneren Waterspiegel

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*