Nieuws

 

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiën, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies
Overzicht 2022
Vewin wil betere  monitoring en bescherming van drinkwaterbronnen in Nationaal Actieplan Duurzaam Gebruik Pesticiden
13 januari 2022
Vewin wil betere monitoring en bescherming van drinkwaterbronnen in Nationaal Actieplan Duurzaam Gebruik Pesticiden

Vewin heeft een reactie gegeven op het concept Nationaal Actieplan Duurzaam Gebruik Pesticiden. De Europese Richtlijn Duurzaam Gebruik Pesticiden heeft als doel het gebruik van bestrijdingsmiddelen in Europa te beperken. Nederland moet hiervoor elke vijf jaar een nationaal actieplan (NAP) opstellen. Reductie van de emissies van bestrijdingsmiddelen is voor de drinkwaterbedrijven cruciaal.

Lees verder
Online talkshow ‘Toekomst van ons drinkwater’
13 januari 2022
Online talkshow ‘Toekomst van ons drinkwater’

Goed drinkwater, 24x7 uit de kraan, lijkt vanzelfsprekend maar is het niet. Daar is juist extra inzet voor nodig, óók van het nieuwe kabinet! In de aanloop naar de uitwerking van het regeerakkoord organiseert Vewin op 2 februari daarom een online talkshow ‘Toekomst van ons drinkwater’.

Lees verder