European Innovation Partnership on Water (EIP Water) conferentie in Leeuwarden
Terug 4 juni 2015

European Innovation Partnership on Water (EIP Water) conferentie in Leeuwarden

​Leeuwarden zal op 10 februari 2016 de gastheer zijn van de derde conferentie van het European Innovation Partnership on Water.

EIP Water heeft een centrale rol op het gebied van Europese water innovatie, de conferentie biedt een platform voor samenwerking tussen alle actoren op het gebied van water en innovatie. EIP Water is een Europees initiatief onder leiding van het Directoraat-Generaal Milieu van de Europese Commissie.

Wetsus heeft, namens WaterCampus Leeuwarden, samen met nationale partners zoals Vewin, de Unie van Waterschappen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Leeuwarden, de provincie  Fryslân het winnende voorstel gedaan.

Deze derde EIP Water Conference bouwt voort op het succes van de eerste twee conferenties in 2013 en 2014 in respectievelijk Brussel en Barcelona. De stad Leeuwarden werd geselecteerd uit vijf zeer concurrerende voorstellen ontvangen van Madrid (Spanje), Lund (Zweden), Berlijn (Duitsland) en Valetta (Malta).

Meer informatie over de conferentie is te vinden op de website van Wetsus. http://www.wetsus.nl/home/wetsus-news/eip-water-conference-2016-in-leeuwarden-the-netherlands/1

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht