Inschrijving Waterinnovatieprijs geopend
Terug 3 september 2015

Inschrijving Waterinnovatieprijs geopend

​In de drinkwatersector speelt innovatie een belangrijke rol. Zo worden de nieuwste technische middelen ingezet om waterkwaliteit te meten, water te zuiveren en bronnen te beschermen. Vewin roept haar leden daarom van harte op om drinkwatervindingen in te sturen naar de Waterinnovatieprijs. Een initiatief van de Unie van Waterschappen.

Innovatieve projecten
De Waterinnovatieprijs is een prijs voor innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen. Naast de gebruikelijke categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water is er dit jaar een categorie 'Klaar voor de toekomst'. Voor deze nieuwe categorie komen projecten en organisaties in aanmerking die werken aan toekomstbestendigheid. Vewin directeur Renée Bergkamp is een van de juryleden. De jury zoekt vernieuwende oplossingen en baanbrekende initiatieven op het gebied van water. Die maken kans op de Waterinnovatieprijs 2015. Iedereen krijgt de kans om innovatieve waterprojecten in te sturen voor de Waterinnovatieprijs.

Waterbedrijf PWN vorig jaar dubbel in de prijzen
In de categorie 'Ruimte voor innovatie' ging De Poepfabriek, een innovatie van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in samenwerking met waterbedrijf PWN, er met de prijs vandoor. Het project bestaat uit een lespakket met allerlei proefjes en de website www.depoepfabriek.nl. Hiermee kunnen kinderen leren wat er gebeurt als je het toilet spoelt. De leerlingen leren daarnaast hoe dit afvalwater wordt gezuiverd en dat je nog veel meer kunt met het afvalwater, namelijk energie opwekken (biogas) en grondstoffen (bioplastic) winnen.  De Poepfabriek viel dubbel in de prijzen: ook de Publieksprijs sleepten ze binnen. 

Begeleidingstraject voor innovaties
De winnaars ontvangen een glazen kunstwerk van Gert Bullée en krijgen daarnaast een intensief begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro. Het gaat hierbij om een traject op maat waarbij een innovatiemakelaar de winnaar op weg helpt bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. De begeleiding wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water.

Inschrijven
Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 2 oktober 2015 mogelijk projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via beeld en een korte omschrijving. Een jury, onder leiding van Annemieke Nijhof (CEO van Tauw Group B.V.), beoordeelt de innovaties. Op 30 november worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

Voor meer informatie zie: www.waterinnovatieprijs.nl

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht