Onduidelijkheden schaliegas moeten boven tafel

12 september 2011

Onduidelijkheden schaliegas moeten boven tafel

‘Eerst onderzoek doen naar de mogelijke risico’s van schaliegasboringen in de ondergrond van Nederland.’ Dit zei Rik van Terwisga, algemeen directeur Vitens, vandaag in een interview op Radio 1. Ook Vewin vindt, dat eerst duidelijkheid moet worden verschaft over de gevolgen voordat vergunningen worden verleend. Daarbij moet gekeken worden naar de chemicaliën die worden gebruikt in het proces om gas vrij te maken uit de kleihoudende lagen.

Hoorzitting Tweede Kamer
Dit is ook de boodschap die de drinkwatersector woensdag 14 september ten gehore zal brengen tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer betreffende de schaliegasboringen. Tijdens deze zitting zijn naast de drinkwatersector ook experts en locale politici aanwezig.

Gevolgen schaliegaswinning onbekend
Minister Verhagen (EL&I) heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat ‘Voordat er daadwerkelijk geboord wordt, zal worden geborgd dat de veiligheid is verzekerd.’ Vewin vindt dat daarbij gekeken moet worden naar de chemicaliën die worden gebruikt in het proces om gas vrij te maken uit de kleihoudende lagen.

Klik hier voor het Radio 1 interview
Klik hier voor de brief van Minister Verhagen
  

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht