Online talkshow ‘Toekomst van ons drinkwater’
Terug 13 januari 2022

Online talkshow ‘Toekomst van ons drinkwater’

Goed drinkwater, 24x7 uit de kraan, het lijkt zo vanzelfsprekend maar daar is extra inzet voor nodig, óók van het nieuwe kabinet! Daarom organiseert Vewin op 2 februari de online talkshow 'Toekomst van ons drinkwater'.

U bent van harte welkom om hier virtueel bij aanwezig te zijn.

Klik hier om aan te melden

Urgentie van toekomst van ons drinkwater


De volstrekte vanzelfsprekendheid van goed drinkwater uit de kraan – ook in de toekomst – staat op het spel. Drinkwaterbedrijven staan voor grote opgaven en investeringen en hebben meer ruimte nodig om die aan te pakken en te realiseren. De beschikbaarheid en kwaliteit van de drinkwaterbronnen (grond- en oppervlaktewater) staan onder toenemende druk. Het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan door droogte, verzilting en een toenemende watervraag door een groeiende bevolking en economie. De kwaliteit van onze drinkwaterbronnen verslechtert bovendien door vervuiling vanuit landbouw, industrie en huishoudens.
Er is dringend actie nodig om de beschikbaarheid van drinkwater robuust en toekomstbestendig te maken. Tijdens de online talkshow worden de diverse uitdagingen en praktijkverhalen van de drinkwaterbedrijven besproken, waarbij u als deelnemer ook actief inbreng kunt leveren.

Programma


Datum: 2 februari
Tijd: 16.00 uur tot 17.30 uur

Programma:
16.00 uur | Welkom door dagvoorzitter Reinier van den Berg (meteoroloog) en side-kick Lieke Lamb (trendwatcher)
16.10 uur | Waterkwaliteit
16.35 uur | Waterkwantiteit
17.00 uur | Toekomst van ons drinkwater
17.30 uur | Afsluiting door dagvoorzitter

Deelnemen?


U kunt zich hieronder aanmelden via de aanmeldbutton. U ontvangt dan per e-mail informatie om toegang te krijgen tot de uitzending. De talkshow is alleen toegankelijk als u zich hiervoor aanmeldt!
We hopen u van harte 2 februari te verwelkomen!

Klik hier om aan te melden 

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht