Vitens bezorgd om proefboringen steenkoolgas

22 juli 2011

Vitens bezorgd om proefboringen steenkoolgas

Het Australische bedrijf Queensland wil in de Achterhoek proefboringen naar steenkoolgas uitvoeren. Er is echter nog onvoldoende bekend over de boortechniek die wordt gehanteerd. Het waterbedrijf is bezorgd  over de gevolgen die de boringen kunnen hebben voor het grondwater,  dat wordt gebruikt voor de bereiding van drinkwater. “Er zijn te weinig garanties dat er door die boringen geen chemicaliën in het drinkwater komen”, aldus de woordvoerder van Vitens in een interview in de Gelderlander van 22 juli.

Brabant Water
Verder is er ook onrust ontstaan over boringen naar schaliegas in het Brabantse Boxtel. Ook Brabant Water geeft in een interview met Omroep Brabant aan over te weinig informatie te beschikken om een goede risico-analyse te kunnen  maken van de gevolgen van deze boringen voor de drinkwaterkwaliteit.

Vewin
Vewin is van mening dat proefboringen alleen kunnen plaatsvinden als uit onderzoek blijkt dat de drinkwaterbronnen geen gevaar lopen. Het voorzorgsprincipe staat centraal.  In een interview in Binnenlands Bestuur van 22 juli benadrukt Vewin het belang van een grondig onderzoek.

Zie de gerelateerde video:

Delen via:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht