​​Waterspiegel 2: ‘De tram stond stil, maar de kraan liep gewoon door’
Terug 3 juli 2015

​​Waterspiegel 2: ‘De tram stond stil, maar de kraan liep gewoon door’

Met Nederlands kraanwater zit je altijd goed, aldus Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum). Het voedingscentrum adviseert ons over gezonde, veilige en duurzame voeding. In een interview met de directeur geeft zij antwoord waarom het voedingscentrum kraanwater boven andere dranken verkiest. Verder in de Waterspiegel o.a. een verslag van een unieke samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven en de 14 bevrijdingsfestivals, een Nederlandse bijdrage aan EurEau en een interview met de nieuwe algemeen directeur van Evides Waterbedrijf. Zij geeft aan waarom samenwerking het sleutelwoord is.

‘Bronbeleid verdient stevigere positie in NWP’
Martien den Blanken zit namens de Vewin in de nationale Stuurgroep Water die werkt aan de herziening van het Nationaal Waterplan. Volgens Den Blanken is er de laatste tijd grote winst dat waterkwaliteit nu eindelijk meer aandacht krijgt. Maar hij vraagt zich of het voldoende is om de doelstelling van de Kaderrichtlijn Water in 2027 te halen. Nederland zou bij de kopgroep moeten horen. Dat zou passen bij ons image van ‘waterland’.

‘De tram stond stil, maar de kraan liep gewoon door’
Het is alweer een tijdje geleden, een grote stroomstoring in Noord-Holland en Flevoland. Maar de impact die de stroomstoring op 27 maart 2015 had, was enorm. Stoplichten, treinen, trams, liften en zelfs Schiphol lag gedeeltelijk plat. Gelukkig stroomt ook die dag het water gewoon uit de kraan. De drinkwaterbedrijven hebben laten zien dat ze hun taak als vitale sector serieus nemen. Dat ze in staat zijn een domino-effect kunnen voorkomen. Arno Sierkstra (Waternet) en Roger de Rooij (PWN) geven een beeld van deze toch wel spannende dag. Het is en blijft toch allemaal techniek.

Lees Waterspiegel 2 hier

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht