Waterspiegel 4: Volop aandacht voor waterkwaliteit
Terug 13 oktober 2015

Waterspiegel 4: Volop aandacht voor waterkwaliteit

​“Samenwerken is van eminent belang”, dat zegt DG Peter Heij van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de nieuwe Waterspiegel. Hij geeft aan dat stakeholders steeds vaker partner van elkaar worden. Samen met Jan Busstra (hoofd Waterkwaliteit, IenM) vertellen ze over de samenwerking rondom de aanpak voor verbetering van de waterkwaliteit. Dit, naar aanleiding van de verklaring van Amersfoort. In het interview met Rijkswaterstaat wordt de waterkwaliteit in de praktijk besproken. Samenwerking tussen drinkwaterbedrijven, waterschappen en gemeenten blijkt ook uit een gesprek met de drie partijen. Vanuit de eigen expertise de ander versterken.

De roep om overal kraanwater wordt steeds luider. Of het nu in de horeca is, of op festivals: steeds meer mensen willen gewoon gratis hun flesjes of beker bijvullen met heerlijk fris kraanwater. In de nieuwe Waterspiegel een mooi overzicht van de verschillende activiteiten met foto’s van de drinkwaterbedrijven die hun best doen om water naar de mensen te brengen.

Verder in de Waterspiegel een verslag van het werkbezoek van Henk Leenders (PvdA), een interview met Piet Jonker over activiteiten in Brussel en met Co Verdaas als bestuurlijk verkenner voor de implementatie van de Omgevingswet. 
 
Lees Waterspiegel 4 hier

Delen via:
Gerelateerd aan dit nieuwsbericht