Nieuws

 

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiën, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies

Overzicht 2013

29 november 2013
Vewin wijst in brief aan de Eerste Kamercommissie voor Financiën verhoging van Belasting op Leidingwater af

Vewin wijst in brief aan de leden van de Eerste Kamercommissie voor Financiën verhoging van Belasting op Leidingwater af.

Lees verder
12 november 2013
Ingangsdatum degressieve Belasting op Leidingwater onuitvoerbaar

Het voorstel van Staatssecretaris Weekers om een degressieve Belasting op Leidingwater al op 1 januari 2014 in te voeren is onuitvoerbaar voor de Nederlandse drinkwaterbedrijven, omdat omvangrijke onnodige administratieve lasten ontstaan.

Lees verder
28 oktober 2013
Consument betaalt twee keer voor belastingverhoging

Door het afhaken van grootverbruikers van drinkwater, als gevolg van de verhoging van de Belasting op leidingwater, komen investeringen van drinkwaterbedrijven voor deze afnemers voor rekening van de consument. Vewin heeft een kostenneutrale oplossing.

Lees verder
11 oktober 2013
Onzinnige milieubelasting op schoon drinkwater

Vewin heeft de financieel woordvoerders in de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin zij pleit voor heroverweging van de hogere milieubelasting op schoon drinkwater.

Lees verder
4 oktober 2013
Alternatief voor belastingverhoging op drinkwater

Vewin heeft een brief aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer en de minister van financiën gestuurd inzake de belastingverhoging op drinkwater.

Lees verder