Nieuws

 

Alle thema's Beveiliging en crisismanagement Consumenten Drinkwaterbronnen Drinkwaterbronnen en landbouw Drinkwaterbronnen en natuur Drinkwaterbronnen en ondergrond Drinkwaterbronnen en opkomende stoffen Drinkwaterkwaliteit Energie & circulaire economie Europese regelgeving Financiƫn, doelmatigheid en statistiek Infrastructuur Omgevingswet en omgevingsvisies

Overzicht 2013

16 december 2013
Chemische onkruidbestrijding: dweilen met de kraan open

Chemische onkruidbestrijding is voor drinkwaterbedrijven als dweilen met de kraan open. Vewin roept de Tweede Kamer op om voor verbod op chemische onkruidbestrijding te stemmen.

Lees verder
23 juli 2013
Nederland moet ambitie tonen bij nationale invulling van EU Landbouwbeleid

Vewin roept Staatssecretaris Dijksma (EZ) op om in Nederland het EU Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) milieuvriendelijk in te vullen met oog voor waterkwaliteit.

Lees verder
12 juni 2013
Nieuw besluit nodig na wegvallen certificatieplicht glyfosaat

Het CBb heeft aangegeven, dat het Ctgb geen certificatieplicht had mogen opleggen bij het gebruik van het glyfosaat. Vewin: het Ctgb moet een nieuw besluit nemen.

Lees verder
17 mei 2013
Chemievrij onkruidbeheer ook voor particulieren

Vewin onderschrijft het verbod op professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen en sport- en recreatieterreinen in Tweede Nota Duurzame Gewasbescherming. Vewin maakt zich zorgen over...

Lees verder